Vyhledávání Pobočky 0 AAA AUTO Přihlásit se
Garáž

Parkujte auta do Garáže, kde je mezi sebou můžete porovnávat, nebo si vytvořte auto snů a my Vám ho najdeme. Více informací o voze

WhatsApp
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Momentálně je online 60 odborníků
Momentálně je online 45 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google  hodnocení    4,5
Zavřít Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením zákazníků všech našich poboček 4,5 hvězdičky.

Kontrola stavu
najetých kilometrů

V AAA AUTO vyvíjíme maximální úsilí pro odhalení
skutečného nájezdu kilometrů u každého vozu, který vykupujeme.

Prohlédnout nabídku vozů
Kontrola stavu najazdených kilometrov Hero Header

Jak postupujeme při ověřování?

  • VIN VIN
    Kontrola VIN, „rodného čísla" vozu, tj. souladu s výrobní dokumentací
  • Odcudzenie Odcizení
    Ověření, zda vůz není evidován jako odcizený na území ČR a SR
  • Rok výroby Rok výroby
    Ověření roku výroby, účinná obrana proti tzv. omlazování vozů za účelem zvýšení ceny
  • Leasing Leasing
    Ověření, zda vůz není v leasingu, a nemůže tedy být leasingovou společností zabaven
  • Exekúcia Exekuce
    Prověření, zda na majitele vozu nebyla uvalena exekuce
  • DPH DPH
    Prověření, zda na voze nevázne nezaplacená daň z přidané hodnoty

Kontrola stavu najetých kilometrů

12 000 ojetin z dovozu se stočenými kilometry se každý měsíc dostává do provozu. To je podle odborníků drtivá většina z celkového počtu dovozových ojetých vozů. Bohužel jsou tyto podvodné vozy legalizovány i s nevědomou pomocí STK, na což upozorňují spotřebitelské organizace. Podvodník stočí vůz v Německu, česká STK pak již při dovozové kontrole zaznamená jen podvodný stav tachometru. Nadále je tento údaj pokládán za první dostupný údaj o najetých kilometrech v České republice. Běžná kontrola historie vozu v databázích s tuzemskými údaji tedy nic neodhalí. Aut s přetočeným tachometrem je u nás ročně nově registrováno nebo přeregistrováno na 200 tisíc. Každý, kdo si kupuje dovezené ojeté auto, je tak vystavený riziku.

V AAA AUTO vyvíjíme maximální úsilí pro odhalení skutečného nájezdu kilometrů u každého vozu, který vykupujeme. Pokud jsme schopni s využitím veškerých informačních zdrojů, včetně prověřené pravé servisní knížky, a na základě důkladné prohlídky vozu kilometry ověřit, poskytujeme na auto doživotní právní garanci vrácení peněz. V systému prověření prodloužené záruky Carlife® mají tyto vozy 5 hvězdiček.

Existují i vozy, u kterých není v databázích najetých kilometrů dostatek údajů pro to, abychom mohli s určitostí říci, zda stav na tachometru odpovídá skutečnému počtu najetých kilometrů. U těchto vozů garanci stavu tachometru ani vrácení peněz z důvodu možnosti manipulace s tachometrem neposkytujeme. O možném nesouladu tachometru s realitou zároveň informujeme v předávacím protokolu.

Pak jsou tu auta, která mají tachometr na základě našich analýz buď upravený, vyměněný, nebo poškozený. Takové vozy vykupujeme většinou jen protiúčtem, jako službu našim zákazníkům. Jejich cena odpovídá předpokládanému stavu najetých kilometrů. Garanci stavu tachometru u nich neposkytujeme a rovněž nelze později požadovat vrácení peněz z důvodu zjištění rozporu stavu tachometru se skutečností. O nesouladu tachometru s realitou zároveň informujeme v předávacím protokolu.

Proč je pro Vás důležité osvědčení o stavu najetých kilometrů?

Obzvlášť nebezpečné je koupit vůz, jehož majitel se ocitl v exekuci. Takové auto může být kdykoliv zabaveno. Proto majitele vozu prověřujeme v exekučním rejstříku. Problémy mohou nastat také s dovozovými ojetinami, za které nebylo po prodeji v ČR správně zaplaceno DPH. U vozů zakoupených v AAA AUTO díky prověření tento problém nenastane. Stav tachometru a rok výroby jsou dva údaje, které především určují cenu vozu a zároveň jsou nejčastěji pozměňovány ve prospěch prodávajícího. Nová cena „stočeného“ vozu může být až o 30 tisíc korun vyšší.

Při nákupu ojetého vozu tedy nejděte jen po nejnižší ceně. Na trhu je hodně aut s nejasným původem a bez servisních záznamů. Většina z nich se prodává pokoutně na ulici přes inzerát. Rizika jsou obrovská. Nakupujte tam, kde jsou schopni prověřit historii vozu, včetně skutečného stavu najetých kilometrů.